Никогаш повкусно, никогаш покремаво и побрзо јадење. Направете потпечено мелено месо во павлака.
Состојки:
- 500 гр мелено месо
- 2 млади кромидчиња
- 1 јајце
- 50 гр презла
- 2-3 лажици маслиново масло
- ЗачиниЗА ПРЕЛИВ
- 2 јајца
- 150 мл павлака за готвење
- Сол
Подготовка:
- На маслиново масло пропржете го меленото месо кратко, додајте млади лукчиња, па зачини, динстајте го се ова десетина минути.
- Додајте ја презлата откако ќе го тргнете од оган, и изматено јајце. Се соединете и ставете во огноотпорен сад со малку маргарин и брашно.
- Печете на 200 степени 20-ина минути.
- Изматете ги јајцата и павлаката, ставете си зачини по вкус, па ставете го сосот преку месото.
- Уште кратко запечете.
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома
Супер рецепт: Леден кафе колач
Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините
Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега
Направете чоко мус и гостите ќе ве обожаваат
Малиџано – одличен домашен рецепт