Состојки:
Подготовка:
- Спремете вангла со ладна вода и ставете ги корите за да бидат сочни.
- Изматете во сад јајца со масло, па изронете сирење.
- Премачкајте плех со маргарин и ставете кора. Ако е скината од водата не грижете се.
- Ставете фил и ставете нов слој мокри згужвани кори. Така додека не ги потрошите корите и состојките.
- Горе завршете со кора.
- Ставете парчиња маргарин горе да биде мека, па печете на 180 степени додека не добие златна боја.
- Извадете ја ставете и минерална вода, па покријте ја со крпа и нека стои вака 15 минути.
Добар апетит!
ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид
Ремек дело во кујната: Леб од банана
ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси