Кога еднаш ќе ги пробате, ќе станат дел од вашето мени…
Состојки за тесто:
- 30 гр квасец
- 200 мл јогурт
- 100 мл млеко
- 2 јајца
- 1 лажица шеќер
- сол
- 500-600 гр брашно
Состојки за фил:
- 200 гр сувомеснато
- кечап
- маслинки
- кашкавал
- 200 гр тврдо сирење
- оригано
Начин на подготовка:
- Квасецот потопете го во млако млеко, додајте лажица шеќер за квасецот да се раствори, потоа додајте јајца, јогурт, млеко, брашно и сол. Замесете средно тврдо тесто глатко и ставете го во кеса во фрижидер да отстои 2-3 часа.
- Извадете го тестото, обработете го со раце и извадете топчиња по желба. Развлечете ги тенко. На секое тесто ставете кечап, сечкана салама, рендано кравјо сирење, маслинки, оригано и рендан кашкавал.
- На крај посипете со оригано. Рерната загрејте ја на 250 степени и ставете ги пиците да се печат 10-12 минути.
Добар апетит!
Деталите за начинот на подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука