Оваа торта е исто толку вкусна како благата торта. За многумина дури и повкусна 🙂 Еве како да го направите ова неодоливо предјадење:
Состојки:
- 24 парчиња тост леб
- 200 гр мајонез
- 200 мл павлака Пекабела
- 150 гр шунка Пекабеско
- 150 гр кашкавал
- 2 варени јајца
- 4 кисели краставички
Дополнително купете павлака и кашкавал за декорација врз тортата.
ФОТО: Андриана Николоска
Начин на готвење:
- Во сад ги мешаме Пекабела павлаката и мајонезот да се соединат.
- Шунката Пекабеско, кашкавалот, јајцето и краставичките ги сецкаме на ситни коцки.Добиената смеса од павлака и мајонез ја делиме на 3 еднакви дела.
- Во првиот дел ја додаваме шунката, во вториот јајцата и киселите краставички а во третиот дел кашкавалот.
- На парчињата леб им ги отстрануваме корките.
- Лебот го редиме на долгнавеста чинија во 3 реда по 8 парчиња.
- Првиот ред го премачкуваме со филот од павлака и мајонез со кашкавал, вториот го премачкуваме со филот од павлака и мајонез со јајца и кисели краставички и третиот ред го премачкуваме со филот од павлака и мајонез со шунка.
- На крајот целата торта премачкајте ја со павлака и врз неа изрендајте кашкавал.
На здравје!
Повеќе неодоливи рецепти во кои употребивме Пекабеско производи тука
Прочитај повеќе на Gotvi.mk:
Брз ролат од готови кори со шунка и кашкавал
Солена торта со зеленчук, шунка и кашкавал
Пиперки со кулен и кајмак – Рецепт со кој ќе ги приготвите за 10 минути
Брз и вкусен рецепт: Поховани палачинки со шунка и павлака