Се топат: Кифлички полни моцарела

Се топат: Кифлички полни моцарела

Направете кифлички со моцарела.

Состојки:

  • 100 гр. шунка
  • 1 лажица маслиново масло
  • 2 јајца
  • 100 гр. маргарин
  • 1 морков
  • 180 гр. брашно
  • 70 гр. моцарела
  • ½ пакување прашок за пециво
  • 1 лажиче сол
  • ½ лажички бибер

Подготовка:

  1. Се загрева рерна на 180 степени и се става хартија на плех за печење.
  2. Се сече ситно шунката, се сече и лупениот морков.
  3. Се става на тава маслиново масло и се динстаат шунката со моркови да омекнат. Се тргаат и ладат.
  4. Се става во сад брашно со прашок за пециво и ладен маргарин на коцки. Се мати и се додаваат јајца, па смесата од шунка и се меша со дрвена лажица потоа.
  5. Се додаваат сол и бибер, не грижете се смесата е леплива.
  6. Се зема со лажица од смесата и со рацете се прават топчиња.
  7. Се ставаат во плех и малку се притискаат.
  8. Се сече ситно моцарелата и се ставаат 3-5 мали коцки моцарела на секое топче.
  9. Се печат на 180 степени 15 минути.

Уживајте!

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

 

singlepost_text