Подгответе вкусна супа од зеленчук на француски начин…
Состојки:
- 150 гр грашок
- 20 гр стебло целер
- 150 гр карфиол
- 1 кесичка француска супа
- 1 лажица исечкан магдонос
- сок од лимон
Начин на подготовка:
- Стеблото целер исечкајте го на ситни коцки, а карфиолот искинете го на цветови.
- Во литар врела вода гответе го зеленчукот неколку минути, потоа измешајте ја содржината од супата. Гответе на слаб оган уште 20 минути. Пред крај на готвењето додајте грашок.
- Пред послужување додајте неколку капки сок од лимон и исечкан магдонос.
Добар апетит!
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт