Направете торта со ореви и кафе, полна вкус.
Состојки:
- 12 белки
- 20 лажици шеќер
- 200 гр. ореви
- 2 лажици брашно
Состојки:
- 12 жолчки
- 12 лажици шеќер
- 1 мала шолја сварено црно кафе
- 100 гр. чоколадо за готвење
- 250 гр. маргарин
- 100 гр. чоколадо за готвење за глазура
- 2 лажици масло и 2 лажици млеко за глазура
Подготовка:
- Се матат белките во сад со шеќер, мелени ореви и брашно, па се дели смесата на два дела и се шечат две кори.
- Печете ги на 200 степени на загреана рерна, додека поруменат убаво.
- За фил се матат жолчки со шеќер, па се варат на пареа.
- Се додава вареното кафе, а пред крај чоколадото и се меша да се стопи.
- Се трга и лади.
- Маргаринот се мати пенасто и се додава во оладениот крем.
- Се сечат корите, се дели секја на две со што добивате 4 кори.
- Се става кора, фил, кора фил, додека има и се завршува со кора.
- Се топи чоколадо со масло и со млеко и се прелива тортата.
Уживајте!
Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома
Супер рецепт: Леден кафе колач
Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините
Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега