Меки кори и кремаст фил…
Состојки:
- 4 јајца
- 4 лажици шеќер
- 4 лажици брашно
- 2 лажици масло
- 150 гр чоколадо
- 200 мл слатка павлака
Начин на подготовка:
- Разматете јајца со шеќер, додајте брашно и масло и добро изедначете. Плех од рерна обложете со хартија за печење и распоредете тесто. Печете 15 минути, па врелиот бисквит во ролат со хартија за печење свтикајте го во крпа.
- Слатката павлака ставете ја во тенџете и загрејте до пред вриење и во врелата павлака издробете чоколадо. Мешајте да се растопи, па изладете, па малку разматете со миксер. Изладениот бисквит одмотајте го и премачкајте со ладен крем и повторно замотајте.
- Изладете во фрижидер 2 часа пред послужување.
Уживајте!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна
ВИДЕО: Домашен рецепт за паштета од туна која се прави за 3 минути