Идеален начин да го закрепнете организмот и да внесете здрав зеленчук…
Во продолжение ви донесуваме рецепт за стара, добра, кисела чорба:
Состојки:
- 1 пиле (1-1,5 кг)
- 1 главица кромид
- 2-3 моркови
- целер со големина на јајце
- 2 ловорови листови
- 150-200 мл павлака
- 1/2 шолја ориз
- 2 лимони
- 3-4 жолчки
- магдонос
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Во подлабок лонец ставете го пилето и налејте го со 4-5 л вода. Посолете и оставете да зоврие. Откако ќе зоврие намалете ја температурата и отстранете ја пената која се создава.
- Додајте исечкани моркови, ловор и целер, па оставете да се готви. Кога пилето ќе се зготви со зеленчукот, извадете го пилето и отстранете ги коските и кожата, иситнете и вратете го месото во лонецот. Додајте и ориз.
- После 15 минути готвење, разматете сок од лимон со жолчки и павлака и добро соединете. Полека додајте ја смесата во лонецот. Посолете и побиберете по вкус. Додајте магоднос и послужете.
Добар апетит!
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт