Се прави многу едноставно, а материјалот се мери со лажици.
Состојки за кора:
- 3 јајца
- 10 лажици кристал шеќер
- 9 лажици масло
- 9 лажици млеко
- 1 ванилин шеќер
- 1/2 прашок за печиво
- 9 лажици брашно
- 2 лажици какао
Состојки за прелив:
- 100 мл млеко
- 3 лажици рум
- малку џем од кајсии за премачкување на кората
Состојки за фил:
- 400 мл слатка павлака
- 150 гр кокосово брашно
- 50 гр сечкано црно чоколадо за готвење
Начин на подготовка:
- Измиксајте ги состојките за кора, ставете во калап и печете на 200 степени 20-25 минути. Врелиот бисквит прелијте го со прелив, потоа премачкајте со џем.
- Преку ставете фил и рамномерно распоредете. По желба посипете со рендано чоколадо.
Уживајте!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Летина кујна“:
ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна