ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин

ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин

Крцкави од надвор, сочни и меки одвнатре. Погледнете го овој брз рецепт како да направите компири на шведски начин:

Повеќе кулинарски трикови за повкусни јадење прочитајте тука

Повеќе посни и веге рецепти тука

Овој компир на шведски начин е наречен Хазелбек, во чест на ресторанот каде прв пат е зготвен, а кој го носел името Хазелбекен.