Неодоливи пилешки шницли во пикантен сос…
Состојки:
- 600-800 гр пилешки гради
- 1 главица кромид
- масло
- 1 лажица брашно
- лук
- малку црвена пипер
- сол
- бибер
- магдонос
Начин на подготовка:
- Исечкајте пилешки гради за шницли и загрејте масло во малку подлабока тава. Пропржете ги шницлите по неколку минути од двете страни.
- Кромидот исечкајте го ситно и пропржете го на маслото на кое сте ги пржеле шницлите – претходно намалете го огнот. Кога кромидот е стане стакласт, додајте шолја топла вода и шолја ладна вода во која сте разматиле лажица брашно.
- Кога ќе зоврие, додајте лук и вратете ги шницлите во сосот и додавајте пипер и зачини. Гответе десетина минути, со повремено мешање. Пет минути пред крајот додајте магдонос.
Добар апетит!
Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо