Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо

На 12-ти мај во кабинетот за практична настава на СУГС „Лазар Танев“ се одржа час за готвење со Филип Поповски (‪#‎ГотвимесоФичо).

Учесниците сецкаа, фритираа и учеа еден куп кулинарски техники правејќи пилешко на тајландски начин (Pad Thai) и пржена банана. Атмосферата беше опуштена и сите уживаа во мирисите и боите на храна. Навистина, ништо не зближува повеќе од засукување ракави и правење хаос во кујна 🙂

Coolinari Готвиме со Фичо 2

Главен инструктор беше Фичо, Антонио беше асистент, додека вклучени беа и дело од учениците од средното угостителско кои помагаа во секој дел од часот.

Иницијативата „Часови за готвење“ е наградена за социјално претприемништво со наградата Social Impact Award. Целиот профит остварен преку продажбата на часовите и промотивните материјали (престилките од средното текстилно училиште и кујнските даски од „Ѓорѓи Димитров“) ќе се реинвестира во учениците.

Организаторите, тимот на АРНО, упатија благодарност до готвачите кои волонтерски се вклучија во проектот, учениците за кого се ова се прави, училиштето „Лазар Танев“ за искреното партнерство, како и до учесницте кои ја поддржуваат иницијативата преку купените ваучери.

Пржена банана (Готвиме со Фичо) Coolinari

Следниот часови за готвење ќе се одржат на 17.05.2016 година на тема италијанска кујна со готвачот Ацо Божиновски од „Ла Тераца“. Повеќе детали и место каде можете да се пријавите за овие часови прочитајте на линкот: https://brainster.co/courses/chasovi-za-gotvenje-italijanska-kujna-so-aco-bozhinovski-la-teraca-

Побрзајте, научете да готвите како вистински професионалци и забавувајте се 🙂

Прочитај поврзани Gotvi.mk вести:

Научете да готвите со професионални готвачи

Часови за готвење: Азиска кујна – научете како да зготвите Pad Thai и пржена банана