Состојки:
- 100 гр мајонез
- 1 лажица коњак
- 2 лажици бело вино
- 1 лажица балсамико
- сол
- црн бибер
Сите состојки ги ставате во сад за мешање според горенаведениот редослед. Мешајте убаво додека смесата не стане компактна. Зачините ги ставате според желба и вкус.
На здравје!
Инаку, за време на часовите по готвење кои се реализираат месецов во средното училиште за угостителство и туризам „Лазар Танев“, Шеф Александар Божиновски ни откри дека по неговото враќање од Италија за прв пат ја воведува Шеф салатата во менито на реномираниот ресторан Балканика. Денес, оваа салата е многу популарна и ја има во менијата на речиси сите ресторани ширум Македонија.
Повеќе информации за часовите за готвење во рамките на проектот кој го спроведува Здружението за социјални иновации „АРНО“ прочитајте тука: https://gotvi.mk/2016/04/28/naucete-da-gotvite-so-profesionalni-gotvaci/. За начинот на пријавување на часовите по готвење повеќе детали прочитајте тука: https://www.facebook.com/coolinari.mk/
Прочитај поврзани Gotvi.mk вести:
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула