Вкусен ручек за сите сетила со месо и компири.
Состојки:
- 500 гр. пилешко
- 700 гр. компир
- вегета, сол и бибер
- 2 јајца
- 200 мл. кисела павлака
- 50 мл. масло
- 20 гр. маргарин
Подготовка:
- Се лупи компирот се мие и сече на кругови, па се става зачини.
- Се сече на делови и пилешкото, поточно на траки, па се ставаат зачини, а потоа се зема плех и се премачкува со масло.
- Се става компир доле, па масло, па шницли, а потоа се става фолија горе и се печат 30 минути на загреана рерна на 200 степени.
- Се матат јајцата и павлаката и се прелеваат потоа со смесата и се печат без фолија уште 15минути.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи
Полнет ананас со ориз и пилешко
Полнети печурки по најдобар рецепт