Ручек деликатес: Компири, месо кое крчка и прелив

Ручек деликатес: Компири, месо кое крчка и прелив

Вкусен ручек за сите сетила со месо и компири.

Состојки:

  • 500 гр. пилешко
  • 700 гр. компир
  • вегета, сол и бибер
  • 2 јајца
  • 200 мл. кисела павлака
  • 50 мл. масло
  • 20 гр. маргарин

Подготовка:

  1. Се лупи компирот се мие и сече на кругови, па се става зачини.
  2. Се сече на делови и пилешкото, поточно на траки, па се ставаат зачини, а потоа се зема плех и се премачкува со масло.
  3. Се става компир доле, па масло, па шницли, а потоа се става фолија горе и се печат 30 минути на загреана рерна на 200 степени.
  4. Се матат јајцата и павлаката и се прелеваат потоа со смесата и се печат без фолија уште 15минути.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт

 

singlepost_text