Кремастиот чоко пудинг послужете го шлаг…
Состојки:
- 75 гр шеќер
- 30 гр какао
- 3 лажици густин
- малку сол
- 2 шолји обезмастено млеко
- 1 кесичка екстракт од ванила
Начин на подготовка:
- Во сад (кој може да се загрева во микробранова печка) измешајте шеќер, какао, густин и сол. Додајте млеко и добро измешајте.
- Садот ставете го во микробранова, вклучете ја печката на највисока температура околу 3 минути, а потоа извадете го пудингот и измешајте.
- Загревајте го пудингот во микробранова уште околу 4-6 минути, но на секоја минута вадете го и мешајте го.
- Додајте ванила, измешајте и ставете го во садови за послужување.
- Садовите ставете ги во фрижидер за пудингот да се излади.
- Пред да послужите, украсете го пудингот со шлаг.
Уживајте!
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта