Овој сладок специјалитет ни го испрати Ани која вели дека често ја прави оваа торта поради тоа што е многу вкусна, но и поради брзината со која го подготвува ова благо совршенство. Еве што ви е потребно.
Состојки:
- 300 гр мелени лешници
- 300 гр кокос
- 250 гр маргарин или путер
- 700 гр шеќер
- 1,5 литар млеко
- 350 гр мелени кекси
- 6 пудинга од ванила
Начин на готвење:
- Ставете го млекото во сад за варење. Заедно со млекото додајте го и пудингот. Мешајте додека да се згусне и оставете додека да се олади филот. Филот поделете го на 3 дела во посебни садови.
- Се мати путерот/маргаринот и подеднакво се додава во трите сада со пудинг. Продолжуваме со матење.
- Во едниот сад ги додаваме мелените кекси, во вториот кокосот и во третиот мелените лешници.
- Во калап за торта прво се става смесата со кекси, врз неа филот со кокос и најодозгора филот со мелените лешници.
- Вака подготвената песок торта ставете ја во фрижидер неколку часа за да се добие компактност. Потоа, извадете ја од калапот.
Готви со љубов и уживај во храната 🙂
Прочитај Gotvi.mk поврзани рецепти:
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
ВИДЕО: Рецепт за панакота со јагоди
ВИДЕО: Рецепт за брз домашен чоколаден ролат
ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече
Шлаг од јагоди – вистински пролетен специјалитет