Направете вкусен домашен бурек со сирење, како од пекара.
Состојки:
- ½ кг. кори
- 300 гр. сирење
- 250 мл. вода
- 125 мл. масло
- малку сол
Подготовка:
- Се мешаат вода и масло во поголем сад и се става сол.
- Се премачкува округла тепсија со масло и се ставаат две кори, а ивиците им висат од страните на тепсијата.
- Се прска со мешавината од вода, масло и сол.
- Се делат остатокот од корите на по 3 кори.
- Се земаат три кори и се ставаат во плехот згужвани, па се прска врз третата кора со мешавината и се става ронето сирење.
- Се прави така со сите кори и се става фил.
- Краевите кои виселе се ставаат најгоре врз последната кора и се прска цел бурек со течноста со вода и масло.
- Се загрева рерна на 180 степени и се пече додека порумени.
Уживајте!