Намаз од печурки

Намаз од печурки

Одличен рецепт за паштета од шампињони…

Состојки:

  • 250 гр шампињони
  • 40 гр ореви
  • 30 мл бело вино
  • 100 гр крем сирење
  • 1 главица црвен кромид
  • мајчина душица
  • сол
  • бибер
  • багет за брускети
  • маслиново масло

Начин на подготовка:

  1. Лебот исечете го на 12 парчиња. Распоредете ги на хартија, пропрскајте со маслиново масло и ставете ги на 2-3 минути во печка загреана на 240 степени додека не добијат златна боја.
  2. Печурките исчистете ги и исечкајте ги на тенки парчиња.
  3. Црвениот кромид исечкајте го и издинстајте го 5-6 минути на малку масло. Додајте печурки, налијте со бело вино и оставете течноста да испари. Посолете, побиберете и на крај додајте листови мајчина душица.
  4. Печурките динстајте ги десетина минути. Илзладете ги, а потоа измешајте ги со сирење и ореви. Сите состојки разматете ги со миксер додека не добиете компактна смеса. Паштетата намачкајте ја на брускети и послужете.

Добар апетит!

Повеќе на Готви.мк:

Неверојатен рецепт со кој може да ги оставите цигарите

Храна која задолжително треба да ја консумираат пушачите

Зошто не смеете да запалите цигара веднаш по јадењето?

10 „убијци“ на вишокот калории

Диетално: Домашни брускети со домати и маслиново масло (видео)

Диетален појадок што ќе ве држи сити

 

singlepost_text