Послужете го пилешкото со зелена салата и ќе имате комплетен ручек.
Состојки:
- 500 гр пилешко филе
- сол
- бибер
- 60 гр кашкавал
- 60 гр шунка
Состојки за поховање:
- 3 јајца
- сол
- бибер
- зачинска пипер
- 500 мл млеко
- 1 кесичка прашок за печиво
- 350 гр пченкарно брашно
- 200 гр брашно
- 1 л масло
Начин на подготовка:
- Месото исечкајте го на тенки шницли и исчукајте. Посолете, побиберете, а потоа преку секое парче ставајте шунка и кашкавал. На крај ставете стапче за ражнич и свиткајте. Обвиткајте со проѕирна фолија и ставете во замрзнувач на 2 часа.
- Јајцата разматете ги со прашок за печиво и зачини, потоа додајте млеко, двете брашна и соединете.
- Отстранете ја фолијата од месото и извалкајте го добиената смеса. Пржете во добро загреано масло.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Гурман“:
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи