Поховано роловано пилешко – фантастичен вкус

Поховано роловано пилешко – фантастичен вкус

Послужете го пилешкото со зелена салата и ќе имате комплетен ручек.

Состојки:

  • 500 гр пилешко филе
  • сол
  • бибер
  • 60 гр кашкавал
  • 60 гр шунка

Состојки за поховање:

  • 3 јајца
  • сол
  • бибер
  • зачинска пипер
  • 500 мл млеко
  • 1 кесичка прашок за печиво
  • 350 гр пченкарно брашно
  • 200 гр брашно
  • 1 л масло

Начин на подготовка:

  1. Месото исечкајте го на тенки шницли и исчукајте. Посолете, побиберете, а потоа преку секое парче ставајте шунка и кашкавал. На крај ставете стапче за ражнич и свиткајте. Обвиткајте со проѕирна фолија и ставете во замрзнувач на 2 часа. 
  2. Јајцата разматете ги со прашок за печиво и зачини, потоа додајте млеко, двете брашна и соединете. 
  3. Отстранете ја фолијата од месото и извалкајте го добиената смеса. Пржете во добро загреано масло.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Гурман“:

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт

singlepost_text