Запечени компирчиња со пармезан – крцкаат во уста

Запечени компирчиња со пармезан – крцкаат во уста

Направете вкусен компир со пармезан кој крцка во уста.

Состојки:

  • 6-7 компири 
  • 2 лажици маслиново масло 
  • ½ шолји пармезан 
  • 1-2 лажички лук во прав 
  • сол 
  • магдонос

 

Начин на подготовка:

  1. Компирот се мие и сече на долги траки. 
  2. Се става во длабока чинија со маслиново масло, пармезан, сол, лук во прав и магдонос, па се меша убаво. 
  3. Се става на плех со хартија за печење и се пече на 200 степени 20 минути, па се вади и меша и се пече уште 20 минути.

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт

 

singlepost_text