Направете вкусен компир со пармезан кој крцка во уста.
Состојки:
- 6-7 компири
- 2 лажици маслиново масло
- ½ шолји пармезан
- 1-2 лажички лук во прав
- сол
- магдонос
Начин на подготовка:
- Компирот се мие и сече на долги траки.
- Се става во длабока чинија со маслиново масло, пармезан, сол, лук во прав и магдонос, па се меша убаво.
- Се става на плех со хартија за печење и се пече на 200 степени 20 минути, па се вади и меша и се пече уште 20 минути.
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи
Полнет ананас со ориз и пилешко
Полнети печурки по најдобар рецепт