Направете вкусна кремава тава готова за само 30 минути.
Ова е рецептот за вкусниот ручек:
Состојки:
- 1 кг карфиол
- 4 јајца
- 1 дл млеко
- 2 лажици павлака
- 150 гр сирење
- сол
- бибер
- вегета
- магдонос
Начин на подготовка:
- Карфиолот се мие, се дели на цветови па се става во солената вода и се остава да врие.
- Се вари пет минути па се става во ладна вода, а потоа се цеди.
- Се премачкува длабока тепсија, се распоредува карфилот, се додава сол, бибер и вегета, а потоа се пече во загреана рерна на 200 степени околу 10 минути.
- Се матат јајцата со павлаката и млекото, па се става малку сол и се сипува смесата врз карфилот. Се допекува уште 10 минути на 220 степени.
- Откако ќе ја извадите од шпоред, одозгора изрендајте го сирење, наросете сечкан магдонос и послужете.
На здравје!
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи
Полнет ананас со ориз и пилешко