Ражничи со пилешки џигер од рерна

Ражничи со пилешки џигер од рерна

Оригинален рецепт за вкусен пилешки џигер…

Состојки:

  • 300 гр пилешки џигер
  • 150 гр чадена сланина
  • дрвени стапчиња за ражничи
  • компир како прилог

Начин на подготовка:

  1. Џигерот одвојте го од срцето и поделете на половина. Секоја половина свиткајте ја во лист сланина и прободете со стапче за скара. На стапчете редете 3-4 ражничи.

     

  2. Редете во плех обложен со хартија за печење. Како прилог можете да ставите компири, кои ќе ги посолите и ќе додадете малку масло, лук во гранули, зачинска пипер и 2 лажици пченкарно брашно.

     

  3. Наредете ги компирите во плехот покрај џигерот и печете на 200 степени околу 25 минути, извадете ги ражничите, а компирот вратете го да се допече.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт