Никогаш не го фрлајте лебот кој ви останува од претходниот ден. Од него можете да направите вкусно јадење…
Состојки:
- леб без кора или тост
- ајвар
- тенки парчиња сланина или шунка
- сирење
- јајце
Начин на подготовка:
- Лебот без кори исечкајте го на парчиња. Ако користите тост леб тогаш исечете ја кората. Со сукало малку истанчете го лебот. Ставете во намастена чинија.
- Лебот премачкајте го со ајвар и преку ставете парчиња сланина или шунка. Потоа сирење по желба и едно јајце. Ставете да се пече на 200 степени додека јајцето не се запече, околу 15-20 минути. Извадете и малку зачинете.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ во прилог:
Поврзани вести на Gotvi.mk
Брзи домашни пирошки со зденка и маслинки
Рецепт за брза даска кога ќе ви се најават гости
Рецепт за 2 брзи соса за чипс и други грицки
Рецепт за брзо мезе за ненајавени гости
Рецепт за највкусни посни и интегрални грисини тука