Кога ќе ти се пријаде меѓу оброците, посакуваш да има нешто многу вкусно, хранливо и кое во мали количини ќе те држи најаден. Ова е токму таков рецепт, а ни го прати Јадранка Велковска.
Состојки:
- 1 чаша (300ml) бело вино или пиво
- 1 чаша (300ml) зејтин
- 1 прашак за пециво
- 1 супена лажица сол
- 1кг. интегрално брашно
- Афион, сусам, лен , сончоглед и други семиња по желба
Начин на готвење:
- Измешајте ги сите состојки и замесете додека не добиете компактно тесто.
- Се исукува кора со дебелина од 1 cm и се сечат ленти кои се извиткуваат во форма на спирали.
- Се печат по подмачкан плех на темпретарура од 200 додека не заруменат.
Рецепт за 2 брзи соса за чипс и други грицки
Рецепт за брза даска кога ќе ви се најават гости
На здравје!