Се прават за 5 минути, а сè што ви треба е тост леб, зденка, кашкавал и маслинки по желба.
Начин на приготвување:
- Исечете ги краевите од тост лебот. Средината ја поминувате и растегнувате со сукало.
- Наредете зденка, малку рендан кашкавал и сецкани маслинки по вкус. Балансот на состојките направете го вие.
- Виткате во форма на пирошка и дополнително ги спојувате двата краја.
- Пирошката убаво поминете ја во сад со изматени јајца, па потоа во презла и пржете додека не добие румена боја.
- Постапката ја повторувате со секоја следна пирошка која ќе ја подготвите.
Рецепт за брза даска кога ќе ви се најават гости
Рецепт за 2 брзи соса за чипс и други грицки
Рецепт за брзо мезе за ненајавени гости
Рецепт за највкусни посни и интегрални грисини тука
Солен колач кој се прави неверојатно брзо
ВАЖЕН СОВЕТ: Не ги фрлајте корките од лебот. Исечете ги на коцки и пропржете ги во тавче со маслиново масло. На овој начин ќе добиете совршени домашни кубети кои може да ги искомбимирате како додаток во свежа салата 🙂
На здравје!