Вкусно јадење, брза подготовка…
Состојки:
- 100 гр вргањ
- 10 гр путер
- сол
- бибер
- 0,5 дл кисела павлака Пекабела
Начин на подготовка:
- Во зад загрејте 10 гр путер. Во врелиот путер ставете печурки и пржете на не прејака температура, додека не омекнат
- Тогаш додајте сол и бибер. Кога печурките ќе добијат боја, додајте кисела павлака и уште кратко динстајте.
Добар апетит!
Повеќе поврзани рецепти на Gotvi.mk:
Чоко палачинки со крем од ванила и јагоди
Рецепт за палачинки кои можете да ги јадете неограничено
За сите гурмани – Палачинки кватро салами
Американски палачинки по врвен, а едноставен рецепт