Потребни ви се само две состојки за да приготвите вкусни палачинки кои можете да ги јадете речиси неограничено. Тие немаат лактоза, глутен и рафиниран шеќер.
Ви требаат само банани и јајца, а се подготвуваат на следниот начин:
Испасирајте една банана и додадете две јајца. Сето тоа убаво изматете го со миксер.
Кога ќе добиете компактна смеса, сте ја завршиле работата. Не додавајте млеко, ниту шеќер.
Во тавче за палачинки ставете малку масло за готвење, а потоа ставете една голема лажица како за супа од смесата.
Печете додека не порумени од двете страни. Декорирајте по избор.
На здравје!
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
За сите гурмани – Палачинки кватро салами
Американски палачинки по врвен, а едноставен рецепт