Квиз: Колку зборови содржи германскиот јазик?

Квиз: Колку зборови содржи германскиот јазик?

Гете-Институт Скопје објави квиз на својата страна на Facebook, со прашање колку зборови содржи германскиот јазик.

Дали го знаете точниот број?

Одговор: околу 5.300.000 зборови

Инаку, во Гете-Институт Скопје во тек се уписите во зимскиот модул за курсеви за деца и возрасни по германски јазик.

Повеќе детали околу уписите може да прочитате на следниот ЛИНК: https://www.goethe.de/ins/mk/mk/spr/kur/gia/kue.html