Сезоната на кисела зелка е на крај, па еве еден вкусен рецепт кој ни го испраќа Гордана. Комбинацијата е одлична и многу вкусна, а состојките се за 4 лица.
Состојки:
- 700 грама ребра
- 1 кисела зелка
- сенф
- млака вода
- зачини
Начин на готвење:
- Ребрата се зачинуваат со сол, црн пипер. Потоа од двете страни се премачкуваат со сенф.
- Се ставаат во кеса за печење. Се печат помеѓу 45 и 60 минути на температура од 180 степени.
- Киселата зелка се сече на ленти и се става во сад за динстање.
- Во садот се додава филџан млака вода, сол и црн пипер.
- Се динста додека не омекне зелката. По потреба додавајте уште млака вода.
Сервирајте ги во овален сад. На здравје!