Tag: ЈСП

Повеќе

Прв викенд без коли на Водно – Граѓаните коментираат

Водно се врати на рекреативците – беа дел од денешните коментари на граѓаните кои сончевото време го искористија да планинарат и уживаат во чистиот воздух на најблиската планина до главниот град, Водно. На паркингот на Средно Водно речиси секој миг можеа да се забележат помеѓу 3 до 5 автобуси кои […]

Повеќе

„Македонско село“ – магнет за домашните гости и странските туристи

Новоотворениот комплекс „Македонско село“ е лоциран во с. Нерези во близина на манастирот „Св. Пантелејмон“. Комплексот е изграден во традиционалниот дух на македонската архитектура од 19 и 20 век, составен од шеснаесет автентични куќи со вкупен сместувачки капацитет од 100 гости. Посетителите на “Македонско село” ќе можат да уживаат во […]

Повеќе

Проверете кога имате автобус до „Македонско село“ – ЈСП со нова автобуска линија

Почнувајќи од понеделник, 11.07.2016 година ќе започне да функционира нова линија со број „28“ на релација Транспортен центар до комплексот Македонско село и обратно, информираат од ЈСП – Скопје. Трасата на движење на минибусот ќе биде следнава: Транспортен центар, бул. К. Ј. Питу, бул. Кочо Рацин, ул. 11-ти Октомври, ул. […]