Tag: штети

Препораки

Кога штети лимонот – Може да предизвика сериозни проблеми

Лимонот е здрав и вкусен богат со витамини особено витамин Ц, а главното прашање е дали го дразни желудникот. Многу луѓе пијат вода со лимон наутро, а тоа може да ја наруши работата на желудникот. Се зголемува желудочната киселина. Ако се претерува со користењето лимон, се зголемува можноста за гастрит, […]

Препораки

Солта штети на телото – Важни правила за да немате проблеми со здравјето

Сите знаеме дека многу сол штети на телото, а еве и какви проблеми оздава.Дневно не треба да се внесуваат повеќе од пет грама сол или едно лажиче иако сите користиме повеќе. Ги задржува течностите во телото, дебелее, доведува до проблеми со притисок. Може да предизвика дури и инфаркт. Прави и […]

Препораки

Колку сол треба да внесуваме дневно? – Ова е опасноста ако претераме

Сите знаеме дека многу сол штети на телото, иако му е потребна на човекот да ги регулира течностите и да пренесува електрични импулси меѓу ќелиите. Умерен внес на сол е позитивен за телото, бидејќи тоа само бара сол, но кога ќе претераме тоа доведува до здравствени компликации.Дневно не треба да […]

Препораки

Ова никако не го јадете за појадок – Му штети на телото

Ова никако не го јадете за појадок бидејќи му штети на телото. Никако не пијте овошен сок или пак не јадете овошен јогурт.Имаат шеќер и адитиви иако пишува дека се сто посто природни, а и го дуваат стомакот. Истото важи и за овошни јогурти.   Повеќе вести на Готви.мк: Похован […]