Tag: чуваркуќа

Препораки

Билка која е божји дар – спасува од многу болести

Чуваркуќа е многу корисно и лековито растение кое помага за многу состојби. Богато е со танин, киселини, јаглени хидрати и се користи за воспаленија и има голема примена. Се користи и за оштетен слух, а сокот и за отстранување на вишокот нечистотија и смола од увото. Намалува и болки. Делува […]