Tag: црвен пипер

Препораки

Го чува здравјето на срцето и очите – Никогаш не би помислиле дека лажиче црвен пипер го може ова

Црвениот пипер е зачин кој често се користи во манџи и оброци, а многу помага. Во шест грама има само 19 калории, има 13 отсто од потребната количина витамини А, како и витамини Е.Богат зачин е со антиоксиданси, има каротен и помага за срцето, срцеви заболувања и крвотокот. Добар зачин […]