Tag: црвена боја

Повеќе

Црвената боја е најважна за Велигден – Еве зошто се фарбаат јајцата вака

Доаѓа најголемиот празник Велигден на кој традиционално се фарбаат велигденски јајца. Ојата која преовладува во секој дом е црвената, а има и посебно значење. Црвената боја се поврзува со Исус и неговата крв. Таа е симбол на љубовта и на жртвувањето за доброто на луѓето. Повеќе рецепти на Gotvi.mk: Велигденски јајца […]