Tag: цаки

Препораки

Правила за готвење бамја – Овие две ‘цаки’мора да ги знаете

Бамјата е вкусна и здрава и треба често да се јаде.Таа е извор на хранливи материи, има малку калории и масти, а најприсутна е во летните месице. Нејзиниот вкус дозволува да биде додаток во многу јадења, а често се користи и како средство за згуснување. Може да се пржи, вари, […]