Tag: фрламе

Препораки

Сите го фрламе овој дел на лубеницата е многу здрав – делува и како афродизијак

Белиот дел од кората на лубеницата е особено здрав, а сите правиме огромна грешка и го фрламе. Има витамини Б6, А, Ц, магнезиум, цинк и калиум во себе, како и аминокиселини кои го чуваат срцето. Она што е малку познато е дека во белиот дел на кората има цирулин по […]

Препораки

Ја фрламе а има повеќе витамин Ц од секое овошје – не правете ваква грешка

Иако секогаш ја фрламе, кората од портокалот има најмногу витамин Ц. Тој е сојузник во борбата против разни болсти, настинки, инфекции, вируси, регенерација на ткива, борба против радикали. Многу витамин Ц има во кората на портокалот иако секогаш ја фрламе. Ако ја користите телото 100 посто ќе го искористи корисниот […]