Tag: фритеза

Повеќе

Најлесен начин да ја исчистите фритезата за компири

Ако имате фритеза за пржење компир, ви нудиме начин како најлесно се чисти. Откако ќе се користи се чека да поминат околу два часа да се олади маста во неа. Се вади корпата за пржење и се става во мијалникот, се ставаат средство за садови и се остава да отстои. […]

Tips & Tricks

 Најважното правило при пржење во фритеза – Плус грешки кои најчесто ги правиме

Ако имате фритеза дома, ви нудиме златни правила за совршено пржење. Важно е пред се фритезата да е секогаш добро сочувана и чистена редовно, како и маслото да е со добар квалитет. Температурата пред самото пржење треба да е 160-180 степени. Најважното правило е соодносот меѓу маслото и намирниците кои […]