Tag: фламбирање

Tips & Tricks, Повеќе

Кујната е место за експерименти: Фламбирање на храна, како да се изведе без грешка

Фламбирање е кулинарски израз кој означува постапка во која се готово јадење или десерт се прелеваат со маснотијата или алкохол и потоа се палат.Фламбираното јадење е атрактивно, бидејќи често се спрема по кулинарски емисии или пак пред гости во ресторани. На овој начин се прават различни видови месо, десерти и […]