Tag: ФИТР

Повеќе

ФИТР со нова иницијатива за државна програма за развој и поддршка на талентирани деца

Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) со поддршка на амбасадата на Обединетото Кралство во РСМ и УНИЦЕФ покрена иницијатива за поддршка и развој на талентирани деца со цел да се креира системско решение со кое државата во иднина ќе вложува во развивање и поддршка на таленти кај младите. На […]