Tag: фармери

Повеќе

Битолска млекара ја завршува годината со едукација на своите фармери

  Во рамките на активностите за унапредување на соработката со своите партнери, Млекара АД Битола организираше наменска панел-дискусија со своите најголеми фармери-кооперанти, со цел информирање за промените во законската регулатива и пренесувањена позитивни искуства од земјите со напредно фармерско производство. Компанијата ги запозна фармерите со начините како би можеле да […]

Препораки

Лидерот на македонското млекопроизводство Млекара АД Битола ги награди своите најдобри фармери

По повод Светскиот ден на млекото, 1 јуни, Млекара АД Битола го организираше првиот „Ден на фармери рекордери на Бимилк“ со цел да им оддаде почит и јавно признание на своите најуспешни кооперанти што забележале рекордни резултати по различни основи во текот на 2017 година. Во присуство на министерот за […]