Tag: ужасни

Препораки

Намирници кои се ужасни за забите

Некои намирници се навистина лоши за забите и поради големото количество шеќер кое го содржат, ги нагризуваат и создаваат кариес, кој е најголем непријател на забите и насмевката.Еве што треба да избегнувате за да ги зачувате забите: Портокали – поради шеќерот и витаминот Ц Бадеми – поради големата количина витамин […]