Tag: трезнење

Повеќе

ВИДЕО: Во овој бар може да влезете само ако сте пијани

Во Амстердам е отворен првиот „бар за мамурлак“. Овој бар ќе работи од петок до недела, а за да влезете потребно е да пројдете на алко тест. На влезот на иновативниот ланч бар ќе ве дочекаат „инспектор“ кој со алко тест ќе проверат дали имате алкохол во крвта, а ако […]

Tips & Tricks, Десерти

Сладолед за трезнење со вкус на грејпфрут

Јужнокорејска компанија лансираше во петокот сладолед за трезнење наречен Gyeondyo, што во превод значи „држи се“, a според компанијата е создаден специјално за справување со ефектите од мамурлакот. Населението во Јужна Кореја е најголемиот потрошувач на алкохол во Азија, најчесто се консумира групно, со 12,3 литри по глава на жител, […]