Tag: толчен

Tips & Tricks

Ова е голема грешка при готвењето лук – Ги губи лековитите состојки

Лукот е здрава и корисна намирница која се употребува со години, а штити од многу болести. Со термичка обработка се губат лековитите својства на лукот,па затоа се препорачува да се користи сиров. Најпаметно е да не го сечете при готвењето туку едноставно да го истолчите. Така испушта алицин, ензим кој […]