Tag: тива

Препораки

Кралицата на есента: Вака ќе изберете најсочна тиква

Тиквата е вкусна намирница која помага за многу состојби. Нискокалорична е па корисна е ако сакате да слабеете. Има многу витамини во својот состав, особено А и Б, како и минерали и бета каротен. Има трик како да изберете правилна. Секогаш бирајте цврста тиква односно со цврста кора. Исечените парчиња […]