Tag: темно чоколадо

Tips & Tricks

Чоколадото како лек против кашлица!

Чоколадото, исклучиво темно, не е само омилен десерт туку и делотворен лек против кашлица, тврдат експретите од Кралскиот колеџ во Лондон и кралската „Бромптон болница“. Доктор Питер Барнс објаснува дека одредени состојки можат да заменат многу лекови и сирупи, а со тоа и да го подобрат квалитетот на животот бидејќи […]