Tag: темнеат

Tips & Tricks

Со еден трик нема да темнеат брзо бананите – за ова не требаат ни пари

Бананите се здраво и вкусно овошје, а проблемот со нив е што брзо потемнуваат и губат свежина. Сепак, има супер брз и корисен трик за ова. Ставете фолија на дршката на бананата, бидејќи тие произведуваат повеќе етилен отколку другите овошки, па треба да ги држите одвоено, а фолијата ќе помогне […]