Tag: супер храна

Препораки

Лекарите и нутриционистите велат дека е супер храна – јадете го за подмладување и спречување болести

Авокадото е здрава и вкусна намирница, за нутриционистите и супер храна.А вокадото е богато со незаситени масти, со железо и бакар, фосфор и магнезиум. Има многу влакна во себе и витамини А, Ц, Е, калиум и калциум. Добро е за сјајна и здрава кожа, како и подмладување. Добар е за […]