Tag: сув квасец

Препораки

Не е само за готвење – За што се користи сувиот квасец

Сувиот квасец се користи за лесно нараснување на тестата, а ова не сте го знаеле за него. Извор е на корисни бактерии, корисен е за билките, цвеќето и други растенија. Активиа раст и развој на корења. Цвеќињата со квасец побрзо и подолго цветаат. Често се користи и во козметиката како […]

Препораки

Најважното правило за сув квасец – Внимавајте на ова кога го користите

Сувиот квасец е корисна намирница која помага за полесно нараснување на тестото. По отварањето на кесенце сув квасец, се препорачува веднаш да се искористи или најмногу до следните ден два.Не треба да стои долго отворен.   Повеќе поврзани рецепти на Gotvi.mk: Вкусна боранија со поховано пилешко Здраво, вкусно, едноставно: Стар рецепт […]