Tag: сончаница

Повеќе

Разлика меѓу сончаница и топлотен удар – Едното може да убие, како да се заштитите

Овие денови е претопло, Македонија во портокалова фаза. Внимавајте бидејќи болниците се полнат, а топлотниот удар има симптоми како сончаница, но може да ве убие. Се препорачува да не се излегува до 17 часот, да се носи лесна и светла облека, да се пие многу вода и течности, да се […]